Girişimcilik Eğitimi

GİRİŞİMCİLİK NEDİR?

Sürekli gelişen rekabetçi küresel pazarda iş kurmak, risk almak veya iş geliştirip düzenlemek ve yönetmek için harekete geçme durumudur.

Milenyum çağının giderek çeşitlenmesi ile insanlar özellikle genç ve biraz daha dinamik kesim projelerini hayata geçirmek için atılım yapmaya başladır veyahut bir diğer deyişle giriştiler diyebiliriz.

Girişimci Nasıl Olunur?

Bir ürün fikriniz ya da bir hizmet servisi fikriniz olmalı. Küçük işletmelerin bile çoğu bir fikirle yola çıkar veyahut sektördeki eksiklik ile yola çıkar. Örnek olarak, bir okulun yanında kesinlikle bir pastane bulunur. Bir diğer örnek, bir hastaneye gittiğinizde hemen çok yanında bir eczane ve insanların kan şekeri düştüğünde ya da refakatçıların vakit geçirebileceği kafeler bulunur. Oradaki ilk eczane ya da kurulan ikinci eczane bir sektör eksikliğin ortaya çıkmıştır.

Sadece bir ürün ortaya çıkarmak ya da hizmet servisi düşünerek girişimci olunması söz konusu değildir. Üstteki örnekte bahsettiğim gibi popülariteyi iyi hesaplamanız gerekir. Fikri düşünürken bir diğer yandan iş planını düşünmelisiniz çünkü harekete geçmelisiniz. Eylem yapmalısınız.

 

AB işbirliği ile düzenlediğimiz Enhancer projesi kapsamında, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Mezopotamya Living Lab Konferans Salonu'nda Genel Girişimcilik Eğitimi verilmiştir. Eğitim 3 gün sürmüş olup Türk ve Suriyeli katılımcılara girişimcilik eğitimi kapsamında iş fikirlerini hayata geçirme, hibe programları ve girişimciliğin esasları anlatılmıştır.